Nokia a pes - VietnamTravel

Dneska jsem se pobavil, jako dlouho předtím. Tady ve Vietnamu, fungují podobné akce jako je tomu v·Čechách. Jeden z·místních mobilních operátorů, čas od času dává k·dobití 50% a někdy dokonce 100% bonus zdarma.

Není se proto čemu divit, že tady všichni jedou s kreditem  na doraz, a čekají na jednu z akcí. Včera jedna z nich proběhla. Anh Lộc, který se povětšinou pohybuje s kreditem někde mezi nulou a deseti korunami (0-10000 VND) samozřejmě dobil. A dobil za hodně. Nevím co se mu kde povedlo, ale dal to rovnou za 500 000 VND (cca 500 Kč). Jen tak pro zajímavost, jedná se o částku rovnající se jeho dvanáctidenního platu. Při obědě se mi pochlubil a nezapomněl mi to okamžitě ukázat na displeji jeho teanegerské Nokie, která tuhle čásku zcela jistě viděla také poprvé.

 

 

Červená Nokia.

 

No nic,  naobědvali jsme se a Anh Lộc si šel lehnout. Každý tady odpoledne po obědě 1-2 hodiny spí. Naučil jsem se to kupodivu i já. A to poměrně snadno. Probudil mi hluk.

 

Anh Lộc ležící, spíci, ještě nic netušící ... :)

 

Koukám co se děje, a nestačím se divit. Anh Lộc pobíhá všude kolem a hledá svojí Nokii. Po chvíli hledáme všichni, a nakonec nacházíme. Jeden pejsek z našich čtyřech štěňat si jí odnesl do zahrady. Spokojeně spal v trávě s Nokií v čumáčku, a přitom mu vyhrával do ouška nějaký vietnamský song. Omylem (nebo schválně) se připojil k internetu a poslouchal music.

 

Tak tady je hrdina. Jmenuje se Đen.

(Đen znamená ve Vietnamštině pravý opak českého výrazu,

tedy noc, a nebo černý.)

 

Rozesmálo mě to natolik, že jsem se málem neudržel na nohou. Anh na tom byl hůře. Po vymačkání kódu pro zjištění kreditu se na nohou neudržel málem taky. Nokia se vrátila na svůj standart 8000 VND. No a může opět čekat na jednu z akcí. A co pejsek? Ten je ready, akorát od té doby neustále pokukuje po té červené hrací věcičce, při které se tak pěkně usíná. Bude si muset ale ještě hodně dlouhou dobu počkat.

 

 

A to je konec příběhu, stejně jako je to konec volání (alespoň na nějakou dobu) pro Anh Lộc.

Přeji příjemný a ničím nerušený den.