Plány na rok 2016 - VietnamTravel

 

Máme za sebou pomalu první měsíc roku 2016, a až teprve nyní jsem si našel čas na aktualizaci webu. Tedy pokud mi neupadnou při psaní prsty zimou, protože právě nyní jsou venku 3°C a tady uvnitř v domě o "krásné" dva stupně více. Naditý do dvou goretexových bund a zabalený v huňaté dece se pokusím o krátké shrnutí roku loňského a nastínění plánů na rok letošní.

 

 

Rok 2015.

Krátce po Novém Roce 2015 jsem obměnil staré auto za nové. Přesněji řečeno staré auto za auto mnohem starší (ročník 2010 za 1992). Konkrétně o model Toyota Land Cruiser ke které v druhé polovině roku přibyla ještě jedna tatáž Toyota. Mnozí mě od obměny z různých důvodů odrazovali, ale po roce provozu se potvrdilo, že se nejednalo o špatný krok. Díky Toyotě jsme se mohli společně podívat do míst, kam bychom se jinak jen velmi těžko a zdali vůbec, dostávali. Hned několikrát jsme se projížděli po plážích a pouštních dunách. Brodili se řekami, bahnitou džunglí, až po nejtěžší terén kamenitých cest v horských sedlech. To vše zvládla stařičká Toyota bez většího zaváhání a pokaždé nás dovezla "živé a zdravé" do cíle. Bohužel vše má své limity a o technice to platí obzvlášť. Když jsem auto v lednu 2015 kupoval mělo na tachometru něco málo pod půl milionu kilometrů. Za rok provozu přibylo dalších 115 tisíc. Aktuálně nastává čas rozhodnut se jak dál. Buď investovat do celkové rekonstrukce, nebo auto obnovit za novější model. Času moc nezbývá. Od února 2016 mám před sebou mnoho nové práce s níž je spojeno dalších x desítek tisíc kilometrů.

 

Za uplynulý rok VietnamTravel poskytoval své služby pro více než padesátku z Vás ve čtrnácti skupinách!

Tímto bych velmi rád všem klientům za rok 2015 poděkoval.

 

 

 

Vyjma výše zmíněného VietnamTravel v loňském roce navázal spolupráci s Fotoaparát.cz - FOTOINSTITUT. Společně jsme podnikli první 16 denní fotograficky zaměřenou akci pro osm lidí v severním Vietnamu. Soudě dle reakcí účastníků, a dle toho že máme domluvenou další vzájemnou spolupráci na rok 2016/2017, považuji tento počin za více než podařený.

Z dalších drobných krůčků které se v uplynulém roce VietnamTravel podařilo realizovat, nebo alespoň rozpracovat, bych zmínil tři.

 

  1. Ve spolupráci s přítelem byl dohodnut dlouhodobý pronájem pozemku v lesích jezera BaBe. Plánujeme na něm výstavbu dřevěného domu společně s malou botanickou zahradou . Nyní vše závisí na malé "drobnosti". Na financích. Vzhledem k tomu co všechno příprava obnášela bych si osobně moc přál, aby se alespoň část projektu dotáhla do úspěšného konce.
  2. Naše aktivita spojená se školou pro děti etnické menšiny Ba Na (provincie Gia Lai) zaznamenala také drobný posun. Školní místnost se rozrostla o jednu další kde je již nyní mateřská školka. Před měsícem jsem byl nezávazně osloven, zdali bych nechtěl podobné aktivity rozvíjet také na severu země. Jednalo by se opět o školu. Tentokrát pro děti etnika Hmong vysoko v horách a na jednom z nejhůře přístupných míst provincie Ha Giang. Upřímně řečeno opravdu bych rád pomáhal v mnohem větší míře a na více místech, ale bohužel moje časové vytížení a finanční možnosti jsou značně limitující. Na otázku jak se budou dále naše aktivity v tomto směru rozvíjet nedovedu v danou chvíli odpovědět.
  3. Pokusil jsem se zažádat o přihlášku do školy. Nelekejte se, nezbláznil jsem se! Učinil jsem tak proto, protože bych velmi rád vlastnil oprávnění potřebné k řízení lodě. Jednak bych si splnil jeden dlouhodobý sen, a zároveň bych tím mohl posunout VietnamTravel zase o kousíček dál. Ovšem jak tohle celé dopadne je skutečně ve hvězdách… :).

 

Připočítávám li k výše zmíněnému pokračující spolupráci s přírodovědeckou fakultou, považuji uplynulý rok 2015 po pracovní (stejně tak po osobní) stránce, za rok více než plodný a úspěšný. Za což patří velké poděkování především všem Vám kteří mě umožnili pracovat, a kteří mě zároveň svojí milou přítomností dobíjeli energií. V neposlední řadě mé ženě a příteli Václavovi, bez nichž bych mnoho věcí neměl šanci uskutečnit.

 

Ještě jednou všem velké díky! :)

 

 

Rok 2016.

Mám víceméně připravenou (či rozpracovanou) kompletní nabídku pro rok 2016. Chybí pouze drobnosti - různá povolení, ubytování atd. Rád bych Vám nabídl speciální a individuální nabídky v oblasti vaření, ornitologie, akvaristiky, offroadu atd. Mým přáním by bylo, dostat do diáře pro rok 2016 alespoň tři z nich.

Dalších plánů a nápadů mám poměrně hodně, ovšem k jejich systematickému ucelení potřebuji alespoň pár dní volna. Bohužel (z pracovního pohledu bohudík) se mi volných dnů v uplynulých šesti měsících moc nedostávalo. Důvod je jednoduchý. Byl jsem v plném pracovním zápřahu. Nyní mám 14 dní na to, abych vyjma běžných věcí jako je oprava auta, vyřízení nových víz, dopsání některých článků atd. zkompletoval také kompletní nabídku pro letošní rok 2016.

Snad se vše podaří a rok 2016 bude alespoň stejně úspěšný jako rok předcházející.

 

Uděláme vše co bude v našich silách pro Vaší maximální spokojenost!

 

Bylo by nám velkou ctí a potěšením, aby i v roce 2016 byl VietnamTravel partnerem Vaší dovolené.

 

 

photo: Ondřej Záruba