Najdeš opici? - VietnamTravel

 

Dnešní den mám jmeniny, a ty se ve Vietnamu neslaví. Oni vlastně žádný klasický kalendář se jmény neznají. Ani já jsem si neuvědomil, že je dnes svátek svatého Jiří. Jen díky emailům a desítkám přání na Facebooku vím, že mám slavit... :).

 

Tahle informace ovšem s dnešním příspěvkem vůbec nesouvisí.

 

Včera jsem byl v lese na severu ostrova, kde jsem měl to štěstí, během jednoho odpoledne pozorovat dvě rodiny opic. Bohužel vše přerušil prudký tropický liják. Stejně tak v džungli člověk jen horko těžko hledá nějaký ten přístřešek. Pochopitelně ani já jsem ho nenašel, a moc nechybělo, a odnesla mi voda možná až k moři.

Trochu jsem se obával o fototechniku, ale jak se později ukázalo, vydržela naštěstí bez problémů.

Dnes od rána svítilo sluníčko, a tak jsem se rozhodl včerejší akci zopakovat.

Dopadlo to naprosto stejně jako včera. Opět plavák, a bylo po všem...

Nicméně i tak to bylo super. Našel jsem včerejší rodinu, viděl jsem celkem tři páry Dvojzoborožců žlutozobých, a několik dalších dravců včetně orla mořského.

 

 

img_5570

 

 

Doma když jsem prohlížel fotky, jsem narazil na jednu, která mi trochu zmátla. Fotil jsem na delší čas (1sec) rodinu opic, která se přišla napít k vodě. K mému překvapení na fotce není ani jedna z nic... :). Nebo možná je, akorát ji nemohu nikde najít.

Pro ty z Vás, kteří by si chtěli trochu zahledat, nabízím link, kde je možné fotku stáhnout v plném rozlišení.

 

Odkaz na stažení

POZOR FOTO MÁ 25,31 MB.

No a pokud tam opice nebudou, tak máte alespoň malou odměnu útěchy ve formě fotky, kterou můžete použít třeba jako wallpaper (tapetu), a nebo jí jednoduše smazat... :)

Budu se těšit na Vaše reakce na Facebooku.